Keikyän Vanha Pappila
Keikyän Vanha Pappila

Historia

Keikyän seurakunta osti vuonna 1920 Vatkan talon pappilaksi. Pappila sijaitsee kauniilla tontilla Kokemäenjoen varrella. Rakennusta on laajennettu molemmista päistään. Keittiön puoleiseen päätyyn on rakennettu eteinen, sekä varasto ja kellaritilat. Toiseen päätyyn valmistui vuonna 1951 arkistosiipi kanslia- ja holvitiloineen.

Vuonna 1960 pappilassa tehtiin laajat sisäkorjaustyöt. Seuraava suurempi peruskorjaus suoritettiin 1978, jolloin myös lämmitys uusittiin. Pappila ulkorakennuksineen maalattiin vuonna 1983. Syksyllä 1996 kirkkoherranvirasto siirtyi toimistorakennukseen seurakuntatalon yhteyteen.

Piispantarkastuksessa vuonna 1995 oli annettu pohdittavaksi pappilan tulevaisuus seurakunnallisen käytön loppuessa. Rakennus on ollut vuokralla asuinkäytössä vuoden 2000 syksyyn asti, jolloin se laitettiin myyntiin. Vuoden 2001 alkupuolella pappilasta tehtiin kaupat. Pappilan omistaa nykyään Sirkka Wigren.

Nykyään Keikyän Vanhaa Pappilaa käytetään osaksi julkisena tilana. Ensimmäisen kerroksen tilat on kunnostettu perinteisiä työtapoja noudattaen yrityskäyttöön. Rakennuksessa on aikaisempien korjausvaiheiden aikana tehty huomattavia muutoksia. Viimeisimmän korjaustyön yhteydessä on pyritty palauttamaan mahdollisuuksien mukaan vanhan rakennuksen ja nimenomaan pappilan henkeä.

Keikyän Vanha Pappila, Äetsäntie 193, 32730 SASTAMALA, puh. (03) 513 3727, sirkka.wigren(a)pappila.com | Ylös